Page 1 sur 1

SX-70 frog tongue issue

Publié : sam. 02 mars 2019 / 21:04 pm
par polaroidfan
Hi,

I have Polaroid SX-70 Land Camera 1st edition.
I bought a brand new Polaroid Originals frog tongue for it. When I install it it works well after first shoot.After that from time to time the photo comes out above the tongue. In order to get it work I have to open the camera and pull up the tong each time.

Does anybody has the same problem and some solutions?

Publié : dim. 03 mars 2019 / 08:19 am
par scaf
Hi.
As many of us, I had the same problem; furthermore it rapidly broke, i had to repair it several times with duct tape.

I don't use it anymore.
New PO films needn't any frog tongue anymore.

When there is too much light, I use the darkslide as a shield before shooting a photo.
See on this video : https://vimeo.com/20367465

Publié : lun. 04 mars 2019 / 20:33 pm
par polaroidfan
Hi, thank you for your prompt answer, but I don't thing that we don't need a frog tongue anymore!! There is no official information regarding this.
When I take a picture w/out frog tongue the picture becomes too bright....
Due to the solution with dark-slide from the video, I don't like similar solutions.Each time I have to open and put it there.....
I also temporary solved the problem with duct tape.

Publié : mar. 26 mars 2019 / 18:14 pm
par studiolwp
I simply tape a dark slide to my camera when shooting in bright environments.

Publié : mar. 11 juin 2019 / 20:41 pm
par speigel
I made a large sock out of black material and attached it to the front, so theres aboslutely no light getting to the image. Plus I can shoot many pics in quick succession.