600 Film vertical lines

Discussions on using Polaroid® 600 Camera: Spirit, Impulse, Supercolor, OneStep, 680 SLR ...
Ian_99
P.......
Messages : 2
Inscription : sam. 17 novembre 2018 / 11:36 am
Localisation : Belgium/Belgique

600 Film vertical lines

Messagepar Ian_99 » lun. 19 novembre 2018 / 17:41 pm

Hi all,
I recently got my hands on a Polaroid 635CL in excellent conditon, wich is my very first vintage Polaroid camera. I also bought a new pack of 600 film for it. And of course I had to try it out, but when I took a picture there were some vertical lines on when it came out of the camera. First I tought they would go away while the photo is developing, but they were still there when the photo was fully developed.

After looking a for a bit I found out that it could be because of dirty rollers, so I proceeded to clean them as best as I could using a cloth with hot water and some isopropyl alcohol (of course I did it somwhere without a lot of light). And of course I took another picture, but it still has these vertical lines on the same place. Even when looking at the rollers they look verry clean. Did somebody else have this problem? Also here's one of the pictures I took (it's the third picture I ever took using a Polaroid so it might not be perfect, and it's quite random).

Image

This is my very first post here so it might be a good ideo to say that I'm not the best English speaker/writer around here.
And thanks to everyone willing to help me out with this!

Avatar de l’utilisateur
shadbel
Polaroid 1000
Messages : 488
Inscription : lun. 28 janvier 2013 / 20:34 pm
Localisation : Suisse
Voir la galerie photo de ce membre

Messagepar shadbel » lun. 19 novembre 2018 / 18:18 pm

Hello the blue line is normal, currently> default

Where are you from?

Avatar de l’utilisateur
Didoos13
Pol.....
Messages : 76
Inscription : mer. 20 juin 2018 / 22:36 pm
Localisation : Floreffe (Belgique)
Voir la galerie photo de ce membre

Messagepar Didoos13 » lun. 19 novembre 2018 / 18:44 pm

Yes, sadly, some packs have these kinds of artifacts, wich is a pity, but nearly everybody find this "normal". So we have to take the packfilms "as is". Maybe it'll be better in the future ???
Tout innocent est un coupable qui s'ignore !

Ian_99
P.......
Messages : 2
Inscription : sam. 17 novembre 2018 / 11:36 am
Localisation : Belgium/Belgique

Messagepar Ian_99 » lun. 19 novembre 2018 / 19:31 pm

shadbel a écrit :Hello the blue line is normal, currently> default

Where are you from?

Well guess I'll have to live with it, I didn't know that these lines were this normal. Thanks for letting me know.
And I'm from Belgium. I know this is a French forum too but my French is not much better.

Didoos13 a écrit :Yes, sadly, some packs have these kinds of artifacts, wich is a pity, but nearly everybody find this "normal". So we have to take the packfilms "as is". Maybe it'll be better in the future ???

Let's hope these will be less common in the future, but for now I can live with it. Hopefully I have more luck when I buy another pack. And thanks for your reply :)

floghost
P.......
Messages : 2
Inscription : mer. 02 janvier 2019 / 13:35 pm

appareille impossible i-1

Messagepar floghost » jeu. 03 janvier 2019 / 16:37 pm

bonjour, je ne trouve pas comment poser ma question ailleurs j'ai acheter un appareille impossible I-1 je n'arrive pas a m'en servir les photo prise en intérieure comme en extérieure quand il n'y a pas un grand soleil son presque noir es que quelqu'un pourrais m'aider svp merci beaucoup cordialement

RLG
Pol.....
Messages : 73
Inscription : lun. 17 août 2009 / 21:28 pm
Localisation : Belgique

Messagepar RLG » jeu. 03 janvier 2019 / 19:12 pm

I also hope this issue with the blue line will be solved in future. The problem is at random. I purchased several packs direct from Polaroid Originals with same date and one pack showed the blue line. Hope they continue to improve the films, not only the color but also the B&W films and the availability of the Spectra format will become better.

Avatar de l’utilisateur
Didoos13
Pol.....
Messages : 76
Inscription : mer. 20 juin 2018 / 22:36 pm
Localisation : Floreffe (Belgique)
Voir la galerie photo de ce membre

Messagepar Didoos13 » jeu. 03 janvier 2019 / 19:56 pm

J'ai acheté un de ces appareils il y a quelques mois. Après avoir gâché un pack de 8 vues (système de flash beaucoup trop peu puissant), le vendeur me l'a remplacé, sans amélioration. De plus, comme vous, en éclairage extérieur, la bonne exposition est très difficile à obtenir, même en manuel via l'application sur smartphone. Encore deux packs "fusillés". J'ai maintenant trouvé le meilleur emploi pour cet appareil: bien rangé au fond d'une armoire. Bref, c'est une daube. Si quelqu'un de plus futé a réussi à en tirer de bons clichés, je suis "toute ouïe" !
Tout innocent est un coupable qui s'ignore !


Revenir vers « Polaroid® 600 Series »

Qui est en ligne ?

Utilisateurs parcourant ce forum : Aucun utilisateur inscrit et 1 invité